Geplaatst in Thema's

NOG EEN WEEKJE TE GAAN EN ONS 1STE TRIMESTER IS GEDAAN!

We zitten de laatste weken al helemaal in de kerstsfeer. Ook ten huize juf Lutgarde is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen. Onze knutselpapa heeft vele uren gespendeerd om de kerstversiering te laten branden. Rendieren, ijsberen, pinguïns, kerstmannen … Ze zijn allemaal te bewonderen wanneer het donker is. Kom genieten van onze kerstvoortuin. Kinderen mogen aanbellen voor een snoepje.

Ondertussen was het ook de hoogste tijd om het thema ‘Post en communicatie’ van januari 2019 op poten te zetten. Dit vereist een hele planning en voorbereiding. Aangezien het de allerlaatste keer is dat we dit thema kunnen doen, de juf gaat op pensioen einde juni, hebben we alle registers opengetrokken. Het mocht het laatste jaar net iets mooier en grootser zijn dan de voorbije jaren. We speelden al langer met de gedachte eens een echte flyer te laten maken en schakelden bij de voorbereidingen zowel juf Jannicke als Wim Hellinx, papa van Ella, in. Een hele dikke ‘dank u wel’ voor jullie inzet en werk, samen zetten we de Olafklas weer op onze landkaart. En Wim doet een extra inspanning voor ons klasje via allerhande connecties. Geweldig! Er gaat ook een hele dikke ‘dank u wel’ naar Gert Hellinx van Hellinx Printing. Hij zorgde samen met zijn team voor de verdere uitwerking en betaalbaarheid van de flyers, wat ook zeer belangrijk is. Merciekes, jullie hebben fantastisch werk geleverd! Het resultaat is echt overweldigend. We hebben al heel veel complimentjes gekregen over de mooie flyers en de hele opzet rond dit thema. Ons aantal flyers is ondertussen opgekrikt tot 2000 stuks. We hebben er 200 per post verzonden, een Duizendpootje in ‘Het Belang van Limburg’ gezet en contact gezocht met TV Limburg en Radio 2. De geestelijke vader van Olaf, Leendert Jan Vis, heeft natuurlijk als eerste onze flyer gekregen, want hij kent onze Olafklas en tekende vorig jaar speciaal voor ons 2 mooie taferelen. Dat was een cadeau om van te dromen. Juf Lutgarde en de familie hebben dan ook hun zaterdag opgeofferd om zoveel mogelijk te flyeren in Hoeselt en omstreken. Vandaar dat de klaswebsite met vertraging komt. Ook bedankt aan de vele zelfstandigen die flyers in hun zaak willen uitdelen. Op vraag van de kleuters staan er ook nog wat extra foto’s van Olaf  en de Olafspullen op de klaswebsite. En nu maar duimen dat we ons record van vorig jaar van meer dan 2000 stuks een allerlaatste keer kunnen overtreffen. Die arme postbode van de Neder weet niet wat hem te wachten staat de komende weken. De juffen en kleuters wachten vol spanning op de vele kaartjes en brieven die ze hopelijk zullen ontvangen. Met een beetje geluk krijgt de juf ook nog een extra pakje onder de kerstboom, maar we moeten nog even geduld hebben. Spannend hé.

Voor de laatste keer hebben we ook weer de kerstboom van de oma van Enora op de kast gezet. Een kleine schattige kerstboom met kerstballen, lampjes en een kerststal. De kleuters klimmen regelmatig op een stoel om alles van dichtbij te bewonderen. De speelbak hebben we gevuld met een schoendoos vol oude plastieken kerstbeelden. De kleuters kunnen dan zelf een kerststal samenstellen en geven er grappige commentaren bij. Het moeilijkste woord was wel ‘de piek’. De schaapjes vinden ze dan weer de liefste dieren van de klas.

Er moesten nog heel veel werkjes gemaakt worden voor de kerstvakantie. Het kerststukje maken, een nieuwjaarsbrief, een verrassing, maar dat kunnen we nu niet verklappen natuurlijk. Geheimen zijn om te bewaren. Gelukkig was juf Wendy er zodat we de vele taken konden verdelen. Bedankt juf Wendy, je hebt deze week extra hard moeten werken. De kleuters werkten heel veel in Doremini en kleefden vlammetjes op de juiste plaats. Ze kleurden de kerstmutsen en de kleurplaat mogen ze volgende week zelfstandig afwerken aangezien het nog enorm druk is. Er waren vele werkblaadjes om stickertjes op te kleven, onze Doremini is zo een echt stickerboek. We kleurden de lampjes op het werkblad bij het verhaal, we kleefden de juiste schoenen bij de dieren … De kleuters konden wat vrij spelen, kleuren, puzzelen, bouwen … Aan onze wasdraad hangen mooie gouden sterren als versiering en een kinderkerstmanpak. Zo kunnen de kleuters zien welke kleuren er nodig zijn bij de vele kerstkleurprenten.

Jammer, maar onze mini-keukenrobot van de Sint werkte niet zoals het hoorde en de Sint had er geen meer. Gelukkig konden we hem ruilen voor een mooie houten verjaardagstaart. In onze keuken kunnen de kleuters nu taart verdelen, taarten maken en doen alsof ze ook kan opgegeten worden.

Geloof het of niet … Alvorens ons thema ‘Post en communicatie’ echt uit de startblokken geschoten werd, kwam er zowel bij de juf thuis als in de school al post aan. We hebben al ongeveer 50 stuks ontvangen. Daarom heeft de juf haar grote brievenbus al een plekje in de klas gegeven en we stoppen niet met ons thema alvorens we het record van vorig jaar met 2007 stuks verbroken hebben. Er is al post uit Nieuwpoort, Knokke, Antwerpen, Maasmechelen, de Neder, Hoeselt, Brussel …

Grappige uitspraken van afgelopen week:

  • Een kleuter vroeg:”Juf, zijn die mensen van de kerststal al allemaal dood?” waarop een andere kleuter zei:”Ja, die zijn gesmorven hoor, want ik heb een boek waar dat in staat.”
  • Een kleuter zei:”Juf, ik heb ook een kersenboom, maar geen pakjes.”
  • Een kleuter vroeg:”Juf, krijgen wij in de klas ook een pakje onder de kerstboom?” De juf zei dat haar centjes bijna op zijn met thema ‘Post’. Daarop zei een andere kleuter:”Ik weet wat ge moet doen. Vraag aan de kerstman een pakje met allemaal centjes in.” Goed idee, alleen weet de juf niet waar die kerstman woont. Daarop zei een kleuter:”Daar juf … in dat boek op uw rek!”

Kerstboom

Stempelen, prikken, tekenen, knutselen … Het hoorde er allemaal bij om onze kerstknutselwerkjes en nieuwjaarsbrieven te maken. Maar helaas, die foto’s kunnen we nu natuurlijk nog niet posten. Genoeg andere foto’s om van te genieten met op het einde van de fotoreeks een filmpje van juf Lutgarde haar kerstversiering in de voortuin:

https://photos.app.goo.gl/EcBwo4Vi8pjbXRNn8

Groetjes van juf Lutgarde

Advertenties

Een gedachte over “NOG EEN WEEKJE TE GAAN EN ONS 1STE TRIMESTER IS GEDAAN!

  1. Beste juf en kleuters, als rasechte Limburgers steunen we jullie postactie vanuit Nieuwpoort. Krijgen we ook zo’n mooie flyer? Ons kaartje is wellicht al aangekomen. Veel succes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s